Učiteľka tlačila deťom do hlavy, že o nič nejde. Teraz je na tom Belgicko ešte horšie ako Taliansko

    0
    Rodina tlieska zo svojho domu na podporu zdravotníkom, ktorí pracujú s prípadmi ochorenia COVID-19 spôsobeným novým koronavírusom v Bruseli (Autor: TASR)

    Počet nakazených koronavírusom na celom svete sa blíži k dvom miliónom. Desaťtisíce ľudí už chorobe COVID-19 podľahli. Vôbec najhoršia je dnes situácia v Spojených štátoch. Z európskych štátov je za najpostihnutejšiu krajinu považované väčšinou Taliansko.

    Ale server reflex.cz s odvolaním sa na britský denník The Guardian tvrdí, že Belgicko je na tom oveľa horšie.

    „Belgicko má ďalších 303 mŕtvych na koronavírus za posledných 24 hodín, počet obetí v krajine tak stúpol na 3 903. Aj keď sa bilancia zdá nižšia v porovnaní s niektorými ďalšími európskymi krajinami a Spojenými štátmi, Belgicko má len vyše 11 miliónov obyvateľov. V prepočte na milión obyvateľov ho tak pandémia zasiahla oveľa viac ako napríklad Taliansko… Belgické úrady tiež evidujú za uplynulý deň 942 novonakazených, 310 ľudí bolo prijatých do nemocnice a 239 ich zdravotnícke zariadenia opustilo. Celkový počet nakazených od začiatku epidémie je 30 589. Celkovo je v krajine hospitalizovaných 5 393 pacientov s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Z toho 1 234 je na jednotkách intenzívnej starostlivosti,“ upozornil server.

    Europoslanec Jan Zahradil (ODS) s odvolaním sa na slová Češky údajne trvalo žijúcej v Belgicku prezradil, že Belgičania dlho vírus brali na ľahkú váhu. Teraz vraj vyvesujú biele zástavy z okien na podporu zdravotníkov, ale teraz už je neskoro.

    „Rúška nenosia, sprievody ako na Prvého mája. Ale sú hrozne prekvapení… Hlupáci. Len si spomeniem, ako nám chodili e-maily zo školy, že ide o chrípku, ako učiteľka deťom tlačila do hlavy, že o nič nejde atď. atď. Absolútne alibistická spoločnosť, teraz si všetci strkajú do schránok biele handry alebo z okna… Na podporu zdravotníkov,“ opísala pomery spomínaná Češka.

    Sama vraj bielu zástavu nikde vystavovať nebude. Radšej sa bude správať zodpovedne a nosiť rúško a ocenila by, keby sa rovnako správali všetci obyvatelia Belgicka. Ale problém je v tom, že väčšina Belgičanov si ich nezvládne sama ušiť.

    Zdroj: Facebook/Jan Zahradil

    - Reklama -