Učitelia zbroja do boja. Ohlasujú stupňujúce štrajky. Hrozí zatváranie škôl?

    0
    Nepokojní učitelia zaplavili Bratislavu transparentmi (Autor: Samuel Gabura/Facebook)

    Podľa informácií Aktuálne.sk Iniciatíva slovenských učiteľov vydala manuál, ako by mal štrajk prebiehať krok za krokom. Jeho začiatok je naplánovaný na 13. september, čo je symbolický dátum, keďže v ten deň uplynú 4 roky od prvého učiteľského štrajku. Plán nie je časovo ohraničený, no zatiaľ je rozvrhnutý na časový úsek štyroch týždňov.

    Štrajk má prívlastok stupňujúci, lebo jeho aktivita bude postupom času narastať. „V prvý týždeň – od utorka 13. septembra – bude štrajk prebiehať počas prvej vyučovacej hodiny. Od stredy 21. septembra sa predĺži na dve hodiny, od štvrtka 29. septembra bude pokračovať aj počas tretej vyučovacej hodiny a od piatka 7. októbra bude štrajk končiť každý deň po štvrtej vyučovacej hodine,“ informuje Aktuálne.sk.

    V pokynoch sa tiež uvádza, že učitelia majú na štrajk nastúpiť vždy v prvú vyučovaciu hodinu aj v prípade, že by ju nevyučovali. Manuál pamätá aj na pedagógov v materských škôlkach, ktorí majú štrajkovať jednu, dve, tri či štyri hodiny po začiatku pracovného času. Registrácia do štrajku bola spustená 29. augusta.

    - Reklama -