Učitelia plánujú vytvoriť živé reťaze až v 10 mestách. Viem, že štrajk je dlhý beh, vraví jeden z nich

    0
    Protest učiteľov (Autor: SITA)

    Registrovaní protestujúci sú z viac ako 700 škôl. To sa podľa denníka Sme týka asi 130-tisíc žiakov. Premiér Robert Fico si stále myslí, že niektorí z organizátorov sú prepojení s opozičnými politikmi a hovorí o štrajku v malom rozsahu.

    Vytvoria živú reťaz, budú aj bilancovať

    Nielen Branislav Kočan z Iniciatívy, ale aj samotní pedagógovia odmietajú politickú nálepku. „Tento štrajk je čistý, zdola a dokonca je to štrajk jednotlivcov. Snaha dať mu politickú nálepku ma osobne uráža,“ povedal Viktor Pončák z košickej inicatívy učiteľov.

    Učitelia na dnes plánujú aj vytvoriť živú reťaz. Týka sa učiteľov v Bratislave, Pezinku, Trnave, Trenčíne, Martine, Nitre, Lučenci, Poprade, Košiciach a Prešove. „Viem, že štrajk je dlhý beh, lebo spoločnosť pocíti neprítomnosť učiteľov, až keď sa deti začnú flákať po uliciach,“ prízvukoval Pončák. Učitelia budú tiež bilancovať programové vyhlásenie vlády Smeru pre regionálne školstvo, ktoré sa malo naplniť do konca tohto volebného obdobia.

    V utorok sa má zísť parlamentný výbor pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Ten zvolal jeho predseda Mojmír Mamojka zo Smeru. Zúčastniť na ňom by sa mal okrem zástupcov učiteľskej iniciatívy aj šéf rezortu školstva Juraj Draxler.

    - Reklama -