Učitelia opäť v uliciach. Na Kažimírov bazálny pokoj odpovedajú Bazálnym pochodom

    0
    Zo stránky ISU (Autor: Facebook)

    Učiteľom sa výsledky kolektívneho vyjednávania nepozdávajú. Protestom, ktorý si naplánovali na piatok ráno, reagujú na nespokojnosť s návrhom vlády. Ten o zvyšovaní platov pre pedagogických a odborných zamestnancov v školstve nehovorí. Informuje o tom portál Aktuálne.sk.

    V piatok ráno odmietli učitelia učiť prvé štyri hodiny. Štrajk nazvali Bazálny pochod ako reakciu na slová ministra financií.  

    Organizátori  protestu si servítku pred ústa nedávajú. Na sociálnej sieti píšu: Minister Kažimír nám odporúča bazálny pokoj. Odpovedáme Bazálnym pochodom od Domu odborov (Istropolis, Trnavské mýto) k ministerstvu financií na Štefanovičovej ulici. Príďte počas piatkového štrajku dať najavo, čo si myslíte o najnovšej ponuke: 0 percent v roku 2017!“ 

    Na spomínanom proteste sa zúčastnilo približne dvesto ľudi, ktorí pod oknami úradu ministra financií protestovali aj pomocou rapkáčov, sirén či megafónu. Ako informuje portál Aktuálne.sk, na záver protestu odniesli do podateľne ministerstva dokument, ktorý pomenovali „Bazálny investičný kruh“. Ním chcú dokázať, že do školstva sa investovať oplatí.

    Podľa prezidenta Slovenskej komory učiteľov Vladimíra Crmomana vyzerá celý týždeň ako nepodarený vtip. „Sme veľmi sklamaní z toho, čo sa deje v kolektívnom vyjednávaní. Ak by som to mal vyhodnotiť – asi si z nás naozaj robia srandu. Najskôr pošle minister financií šéfa odborov na ministerstvo školstva, kde sa nič nedozvie, ten ho odkáže na kolektívne vyjednávanie, a keď príde na kolektívne vyjednávanie, tak ho z neho vyradia a zase ho pošlú k ministrovi školstva,“ uzatvára Crmoman.

    Na stránke Aktuálne.sk je dostupné aj video z tvz. Bazálneho pochodu.

    Autor: luc

    - Reklama -