Uber sa vracia na Slovensko: Nové vedenie platformy zmenilo štýl podnikania, tvrdí generálny manažér

    0
    Taxislužba Uber, ilustračné foto (Autor: TASR)

    Načasovanie jej návratu súvisí s tým, že chce poskytnúť možnosť prepravy počas nadchádzajúceho svetového šampionátu v ľadovom hokeji. Časť zápasov odohrajú hokejisti aj v hlavnom meste.

    Príchod platformy po vyše roku umožnila novela zákona o cestnej doprave, ktorá podľa Kebritiho upravuje aj nové možnosti mobility s použitím aplikácií a vytvárajú sa tak lepšie príležitosti pre vodičov-podnikateľov.

    „Legislatíva na Slovensku je digitálne veľmi pokroková,“ ocenil Kebriti. „Zákazník môže cez mobilnú aplikáciu ohodnotiť kvalitu služby aj dať podnety na jej zlepšenie,“ priblížil.

    Generálny manažér uviedol, že nové vedenie platformy zmenilo štýl podnikania, kladie dôraz na dlhodobú spoluprácu so samosprávami v oblasti mobility obyvateľstva.

    Slovenský trh má podľa neho veľký potenciál, platforma uvažuje aj o službe doručovania a poskytovania elektrobicyklov. V budúcnosti sa chce etablovať ako multimodálna platforma.

    Ceny prepravy ponechala na pôvodnej úrovni, sú podľa nej konkurencieschopné. Môžu ju podľa Kebritiho používať fyzická osoba-podnikateľ aj právnická osoba po splnení náležitostí.

    V súvislosti s plnením daňových povinností povedal, že tieto subjekty musia byť zaregistrované na platenie dane.

    Platforma má pre partnerských vodičov klientske centrum. Snaží sa im pomôcť, aby získanie licencie netrvalo viac ako niekoľko týždňov, a podľa generálneho manažéra je zo strany vodičov veľký záujem.

    - Reklama -