USA že bojujú proti kalifátu? Len to predstierajú, dokonca mu pomáhajú, tvrdí Rusko

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Ruské vzdušné sily podľa neho zároveň zabránili akýmkoľvek pokusom teroristov obnoviť výrobu a ilegálny “predaj uhľovodíka” v Sýrii. “Pokračujúca podpora teroristov z Iraku vyvoláva závažné otázky týkajúce sa cieľov operácií proti teroristom, ktoré tam vykonávajú americké lietadlá a takzvaná medzinárodná koalícia,” prízvukoval Konašenkov.

    Ruské vzdušné sily vykonávajú do 150 náletov denne proti silám, ktoré sa pripájajú k militantom IS pri meste Majádín v sýrskej provincii Dajr az-Zaur, dodal.

    Sýrske vládne sily podporované bojovými jednotkami ruského letectva počas uplynulého týždňa významne rozšírili územie pod svojou kontrolou smerom na severozápad a juhovýchod provincie Dajr az-Zaur, uviedol Konašenkov. Momentálne prebieha operácia zameraná na oslobodenie hlavnej bašty IS pri Majádíne.

    Teroristi sa pokúšajú vyslať k Majádínu posily vrátane zahraničných žoldnierov, ktorí sa dostali do Sýrie z Iraku. Militanti prichádzajú v obrnených vozidlách a polododávkach s nainštalovanými guľometmi ťažkého kalibru a sú dobre vybavení.

    Konašenkov podľa agentúry Reuters obvinil USA, že boj proti IS len predstierajú a úmyselne znižujú počet svojich náletov v Iraku so zámerom umožniť presun militantov z tejto krajiny do Sýrie a spomaliť tak postup Ruskom podporovanej sýrskej armády. “Konanie Pentagónu a celej koalície si vyžaduje vysvetlenie,” zakončil generálmajor Konašenkov.

    - Reklama -