USA: Bývalého policajta odsúdili na 25 rokov za zastrelenie černocha

    0
    Nouman Raja (Autor: YouTube.com)

    Noumana Raju (41) odsúdili ako za zabitie, tak aj pokus o vraždu v súvislosti s incidentom z októbra 2015, pri ktorom zastrelil 31-ročného hudobníka Coreyho Jonesa. 

    Ten sa ocitol v noci na okraji diaľnice po tom, ako sa mu cestou z vystúpenia pokazilo auto. Ešte počas toho, ako sa telefonicky rozprával s dispečerom odťahovej služby, pristúpil k nemu Raja, ktorý bol v službe, avšak mal na sebe civilné oblečenie.

    Podľa prokuratúry sa choval agresívne, pričom sa neidentifikoval ako príslušník polície. Jones sa pravdepodobne domnieval, že je obeťou prepadnutia a na policajta preto vytiahol legálne držanú zbraň.

    Raja ho následne zasiahol niekoľkými výstrelmi. 

    Sudca dnes už bývalého policajta odsúdil na 25 rokov odňatia slobody za zabitie, ako aj za pokus o vraždu, ktoré by si mal odsúdený odpykať súbežne. 

    Raju odsúdili za dva trestné činy zároveň preto, lebo po Jonesovi strieľal v dvoch salvách. Podľa názoru prokuratúry išlo pri druhej salve už o jasnú snahu Raju zabiť Jonesa, ktorý sa medzitým pokúšal ujsť.

    V Spojených štátoch bolo už niekoľko medializovaných prípadov, keď príslušníci polície zastrelili černocha, avšak ako podotkol Rajov advokát Richard Lubin, nešlo v tomto prípade o rasovo motivovaný čin.

    “Tento muž nie je rasista,” vyhlásil Lubin pre denník The Palm Beach Post o svojom mandantovi, ktorý je juhoázijského pôvodu.

     

    - Reklama -