Tvária sa ako bojovníci a pri prvej príležitosti kvičia ako potkany pricviknuté do pasce. Podľa Hlinu je Kotleba zbabelec

    0
    Marian Kotleba a Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Podľa Hlinu je šéf ĽSNS zbabelec, rovnako tak aj všetci kotlebovci. Píše to v komentári na portáli Glob.sk, v ktorom uvádza, že ak si dá niekto na auto evidenčné číslo s diabolským znakom (666), tak sa k nemu hlási. Na rozdiel od Mariana Kotlebu, ktorý používanie nacistických symbolov zaprel a podobnosť sumy na šeku so znakom 1488 je čisto náhodná. A to z dôvodu, že ich pri tom chytili a podali na neho trestné oznámenie.

    „Postaviť sa s číslom 1488 pred postihnuté dieťa môže len cynické monštrum. Človek s nulovou sociálnou empatiou,“ reaguje Hlina s tým, že strana ĽSNS sa zakrýva kresťanstvom. Podľa šéfa kresťanských demokratov, ak by chodili do kostola aspoň na Štedrý deň, tak by vedeli, že pod číslom 88 je v istom spevníku pieseň Tichá noc. A to by bol lepší argument ako vyjadrenie, že suma 1488 predstavuje nadmorskú výšku cesty na Chopok na jednej tabuli, kde je takáto kóta. Ako píše Hlina v komentári, kotlebovci nechodia do kostola, a preto kresťanstvo iba zneužívajú.

    Podľa kresťanského demokrata je dôležitý kontext, súvislosti a úmysel. „Ak by nejaká Al-Káida rozdávala 11. septembra šeky na 119 eur, asi by to nejaký kontext dávalo,“ vysvetľuje Hlina v súvislosti s útokom na dvojičky v New Yorku v roku 2001. Kotlebovcov nazýva zbabelcami, pretože sa hrajú na hrdinov, ale keď ich chytia, tak sa bránia a obhajujú.

    „To už aj Róm z osady, ktorého prichytia s kradnutým drevom z lesa, má viac hrdosti ako títo zbabelci. Tvária sa ako bojovníci a pri prvej príležitosti kvičia ako potkany pricviknuté do pasce,“ píše šéf KDH. Rovnako kritizuje aj poslancov za jeho stranu Stanislava Mizíka, ktorý ako učiteľ nevie narábať s počítačom, a Milana Uhríka, ktorý k celej záležitosti povedal, že tam nebol, a preto sa nevie vyjadriť.

    „Sú to zbabelci. Môžete mať rešpekt pred protivníkom, ale zbabelec si nikdy žiaden rešpekt nezíska. Akých pohrobkov tu nechal fašizmus a nacizmus? Hitler, keby žil, to by pozeral, akým zbabelcom imponuje. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá. Mám odkaz pre všetkých ľudí, ktorí obrazne a možno i doslovne kráčajú, dokonca pochodujú za Kotlebom. Ten odkaz znie: Vedie vás zbabelec,“ dodáva na záver s tým, že Kotleba hrá svoju cynickú hru napríklad tým, že po neúspešných voľbách do VÚC chcel svoju prehru zakryť témou interrupcií.

    Kotleba: Budem prvý poslanec obžalovaný za to, že som dával ľuďom peniaze

    Celú záležitosť spustilo vlaňajšie odovzdávanie šekov s hodnotou 1488 eur trom rodinám s hendikepovaným dieťaťom v Banskej Bystrici. V priestoroch školy, kde sa incident stal, bolo vtedy takmer 400 ľudí. Je pritom známe, že číslo 14/88 je symbolom extrémistov – 14 predstavuje počet slov vo výroku Davida Lanea, pravicového teroristu, a 88 symbolizuje známy pokrik nacistov Heil Hitler, pričom H je 8. písmeno v abecede.

    Vo štvrtok 26. júla podal prokurátor ÚŠP podnet na obžalobu na šéfa ĽSNS za prejavovanie sympatií k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Kotleba považuje obžalobu za účelovú frašku.

    „Ak Špecializovaný trestný súd (ŠTS) prijme obžalobu, budem prvý politik súdený nie za to, že rozkráda verejný majetok a berie ľuďom peniaze, ale za to, že im ich dáva. Je to absurdná situácia. My sa nebojíme pojednávania na ŠTS a verím v to, že ak súd nastane, budem oslobodený,“ uviedol Kotleba.

    Danko: Začala sa vojna s ĽSNS

    Predseda NR SR Andrej Danko k celej záležitosti v pondelok 30. júla povedal, že bude iniciovať antifašistické opatrenia, ktorých cieľom by malo byť zrušenie ĽSNS. Dané opatrenia má pripraviť osobitná odborná komisia.

    „Na každej služobnej ceste sa hanbím, keď sa ma pýtajú na Kotlebu a ĽSNS. Áno, veľa zahraničných návštev zvažuje a niekedy odmieta návštevu NR SR pre kotlebovcov. Každý, kto ich dnes volí, nech si pozrie Kotlebu v gardistickej uniforme a nech si sám zodpovie, či je to človek, ktorý v Banskobystrickom kraji splnil všetko, čo sľuboval. Tak ako nerozumiem percentám mafiána Borisa Kollára (Sme rodina), nerozumiem percentám Kotlebu,“ uviedol šéf národniarov.

    Dodáva, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár už pred rokom sa v rovnakej veci obrátil na najvyšší súd, ktorý odvtedy nevytýčil pojednávanie vo veci zrušenia ĽSNS. Existenciu strany považuje za veľký problém. „Prichádza čas, keď Slovensko musí zmeniť Trestný zákon. Začala sa vojna s vami, pán Kotleba, vojna, akú som mal s Jánom Slotom. Ak mám byť ďalej predsedom NR SR, ja sa za vás v zahraničí hanbiť nebudem,“ uviedol Danko.

    - Reklama -