Túto texaskú expolicajtku odsúdili na 10 rokov. Za vraždu černošského suseda

    0
    Na snímke uprostred bývalá policajtka Amber Guygerová s bibliou v ruke opúšťa súdnu sieň v meste Dallas v americkom štáte Texas v noci na 3. otóbra 2019. (Autor: TASR)

    Beloška Amber Guygerová, ktorá bola v tom čase mimo služby, zastrelila Afroameričana Bothama Jeana v jeho byte po tom, ako vošla do nesprávneho bytu.

    Guygerová si podľa svojich slov myslela, že muž bol votrelec v jej byte. K streľbe došlo v septembri 2018 v meste Dallas v americkom štáte Texas, spresňuje na svojej webovej stránke stanica BBC.

    “Porota Guygerovú odsúdila na desať rokov. Samozrejme, že je to neprimerané,” napísal právnik Jeanovej rodiny na Twitteri a dodal, že “celý súdny systém je neadekvátny”.

    Prokuratúra pre Guygerovú žiadala trest odňatia slobody v dĺžke 28 rokov. Porota mohla podľa AFP Guygerovej vymerať trest v dĺžke päť až 99 rokov.

    Streľba a jej následky vyvolali demonštrácie a ľudia sa dožadovali spravodlivosti v krajine, kde bieli policajti, ktorí zastrelia príslušníkov inej rasy, často vyviaznu bez trestu.

    - Reklama -