Tuniský futbalový reprezentant mal údajne podporovať salafistov. Jeho zamestnávateľ rázne zakročil

    0
    Änis Ben-Hatira (vľavo) sa teší po strelení gólu (Autor: TASR)

    Žiadne výkonnostné dôvody ani problémy so životosprávou. A aj napriek tomu okamžité rozviazanie zmluvy.

    Tuniský futbalový profesionál Änis Ben-Hatira čelí obvineniam, že mal byť napojený na kontroverzné hnutie Ansaar International. To sa hlási k vyznávaniu tzv. salafizmu, jednému z novodobých prúdov islamu. Samotný salafizmus hlása návrat k prvopočiatkom  islamu a v súčasnosti je vnímaný ako nebezpečná ideológia, ku ktorej majú blízko najmä moslimskí fundamentalisti.

    Ben-Hatira sa pritom považuje za šikovného a rýchleho záložníka, už etablovaného v najvyššej nemeckej súťaži v Bundeslige. Jeho teraz už bývalý zamestnávateľ SV Darmstadt s ním rozviazal zmluvu v stredu po ´vzájomnej dohode´.

    Ako uviedol v článku pre portál Deutsche Welle minister vnútra spolkového štátu Hesensko Peter Beuth: „Nemôže byť tolerované, keď je profifutbalista ako Ben-Hatira úzko spájaný s extrémistickými organizáciami, ktoré sú monitorované bezpečnostnými zložkami.“  

    Hráč, pochopiteľne, všetky obvinenia popiera a tvrdí, že ide len o nezmysly a výmysly.

    „Každý, kto si prejde môj životopis, uvidí, že sa snažím celý život bojovať za rovné zaobchádzanie s ľuďmi všetkých farieb, pletí, vierovyznaní a pôvodov,“ uviedol vo svojej reakcii na Facebooku.   

    Dvadsaťosemročný rodák z Berlína má na svojom konte 101 bundesligových zápasov a je v najlepšom futbalovom veku, o jeho služby tak bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou záujem hneď niekoľko uchádzačov. Možnou budúcou destináciou by mohlo byť napr. Turecko. 

    - Reklama -