Trumpovi odporcovia to prehnali. Hrozí im až desať rokov za mrežami a horibilné pokuty

    0
    Protesty proti Donaldovi Trumpovi. Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Podľa denníka the Independent čelí väčšina zatknutých obvineniam z výtržníctva. Za tento zločin hrozí vo Washingtone D. C. trest až desať rokov za mrežami. To je maximum, ktoré môžu obvinení dostať, ale nie je to ani z ďaleka všetko, čo im hrozí. Okrem vysokých trestov odňatia slobody na celú dekádu hrozia aj „mastné“ pokuty. 
     
    Independent píše o pokutách za výtržníctvo podľa spôsobenej škody až do štvrť milióna dolárov. Daily Mail, the Sun a ďalšie zahraničné médiá uvádzajú, že v prípadoch výtržníctva a poškodzovania cudzieho majetku je maximálna pokuta 25 000 dolárov, čo tiež nie je málo. 
     
    Polícia na rozohnanie najagresívnejších protestov použila slzotvorný plyn a the Independent pripomína, že väčšinu protestujúcich tvorili antifašisti oblečený vo farbách „čierneho bloku“ a mali na sebe masky a kukly haliace tváre. „Čiernym blokom“ Independent zrejme myslel priaznivcov hnutia Black Live Matters, ktoré bojuje za ochranu práv černošskej komunity v USA, ale čelí aj kritike za svoje postupy a vystúpenia niektorých členov hnutia. 
     
    - Reklama -