Trumpov program vedie von z morálnej krízy. Americký kardinál v ňom našiel presne tie hodnoty, ktoré spoločnosť potrebuje

    0
    Obraz spokojnej rodiny nemôže pri budúcej hlave štátu skrátka chýbať (Autor: Facebook, Pennsylvanians For Trump 2016)
    Server časopisu Life Style prináša s odvolaním sa na ďalšie zdroje vyjadrenie arcibiskupa zo St. Louis Raymonda Leo Burka, ktorého považujú za jedného z najsilnejších zástancov zachovania čo najčistejšej pravej viery, rodiny a za odporcu potratov. Trump sa podľa kardinála obklopuje katolícky zmýšľajúcimi ľuďmi, s pomocou ktorých môže splniť svoju „agendu pre život“.
     
    „Samozrejme, po každých voľbách sa vynorí veľká otázka: Splní zvolený kandidát svoje predvolebné sľuby? Musíme dúfať a modliť sa, že to tento kandidát urobí. Počul som o ňom, že má tendenciu spájať sa s poradcami zvučných mien a dúfam, že to urobí aj tentoraz. … Verím, že (Trump) bude riešiť rad morálnych problémov s rozsahom zdravotnej starostlivosti, ktoré sa objavili za posledných osem rokov,“ podotkol kardinál.
     
    Celý článok nájdete TU.
     
    Katolíci, ktorí hlasovali pre Trumpa, môžu mať podľa kardinála čisté svedomie. Ako kandidát síce vystupoval veľmi vulgárne, ale vraj predstavuje nádej na obnovu národa. Raymond Leo Burke dúfa, že sa Trump zachová zodpovedne aj v otázke migrácie. Kresťania musia svoje srdce otvoriť trpiacim, ale musí sa tak diať v medziach, ktoré neohrozia samotný národ. U migrantov si vraj vždy musíme položiť otázku, či to skutočne sú utečenci.
     
    Podobné pochybnosti vyjadruje napríklad aj český kardinál Dominik Duka, ako povedal napríklad jeho tajomník Milan Badal pre české Parlamentné Listy: „Kardinál Duka na začiatku krízy znova a znova opakoval, že je prekvapený zložením migrantov, že sú to mladí muži vybavení mobilmi a že by bezpečnostné zložky mali veľmi preverovať, koho sem pustia. Za to ho časť novinárov označila, že ´hnedne´. Bohužiaľ, len v predstihu povedal to, na čo dnes už mnohí tiež prichádzajú, že otvorená náruč je samovražednou cestou.“
     
    Kardinál Burke tiež uvíta, ak Trump naozaj nastaví prorodinnú politiku, ktorú s pomocou kresťanských zásad presadzovali už otcovia-zakladatelia USA. Cirkev vraj musí byť dnes nápomocná aj Trumpovi.

    - Reklama -