Trump vraj vedel, že jeho poradca o vzťahoch s Ruskom zavádza, ale čakal až do poslednej chvíle

    0
    Bývalý riaditeľ americkej tajnej služby DIA Michael Flynn (Autor: ReproFoto: youtube)

    Nový prezident Spojených štátov za sebou ešte nemá ani prvých sto dní vládnutia a valí sa na neho kritika zo všetkých strán. Najnovšie Bielym domom otriasla rezignácia poradcu Donalda Trumpa pre národnú bezpečnosť. Michael Flynn vraj podal „neúplné informácie“, keď hovoril s viceprezidentom Mikom Pencom.

    Dnes už bývalý poradca prezidenta pre vnútroštátnu bezpečnosť Michael Flynn mal podľa zdrojov denníka New York Times blízke kontakty s predstaviteľmi ruskej tajnej služby v mesiacoch, ktoré predchádzali prezidentským voľbám v USA. Agentúra Reuters však pripomína, že NY Times nepredstavil žiadne konkrétne dôkazy o tom, že by sa Trumpov poradca zapájal do ovplyvňovania volieb.

    Americkí zákonodarcovia vrátane časti republikánov požadujú hlbšie prešetrenie aféry, ktorá Flynna stála miesto v Bielom dome. Snemovňa reprezentantov chce, aby boli vzťahy medzi Trumpovou administratívou a Ruskom podrobené vyšetrovaniu. Prezident USA už počas kampane tvrdil, že sa bude snažiť o vylepšenie vzťahov s Kremľom.

    Predstaviteľ Demokratickej strany v Snemovni reprezentantov Adam Schiff, ktorý sedí v komisii snemovne pre spravodajské otázky, tvrdí, že Trump pustil Flynna k vode len preto, že pritiahol pozornosť médií, a nie preto, že by podľa neho spravil nejaký prešľap. To bol podľa Schiffa dôvod, prečo poradca pre národnú bezpečnosť prišiel o miesto až teraz, aj keď o jeho krokoch Biely dom vedel už celé týždne.

    Celý text v angličtine TU.

    - Reklama -