Trump volá po „extrémnom preverovaní“ migrantov

    0
    Stáť nehybne ako socha a pokojne počúvať argumenty svojich oponentov? Pri Trumpovi nemožné (Autor: TASR)
    Trump prišiel s novou taktikou proti islamskému extrémizmu na predvolebnom stretnutí s voličmi v Ohiu. Súčasťou plánu republikánskeho nominanta na boj proti radikálnym islamistom prichádzajúcim do USA je nový skríningový test, ktorému by sa mali podrobiť všetci migranti pri vstupe na územie Spojených štátov. 
     
    Všetci migranti by sa tak podľa Trumpa mali podrobiť testu, ktorý by určil ich vzťah k západným hodnotám, ako je napríklad tolerancia k všetkým náboženstvám alebo LGBTI komunite. Republikán je pritom veľký odporca homosexuálov. Kandidátka demokratov Hillary Clintonová preto označila Trumpov plán za „cynický trik“. 

    Zákaz vstupu pre…

    „Táto takzvaná politika sa nedá brať vážne. Ako môže Trump prísť s niečím takým, keď je proti manželstvám ľudí rovnakého pohlavia a za svojho partnera vo volebnej kampani si vybral muža (Mike Pence), ktorý podpísal antiLGBTI zákon v štáte Indiana?“ reagovala Clintonová na vyhlásenia republikána. 
     
    Trump však zašiel vo svojich plánoch ešte ďalej ako len k testu o západných hodnotách. Plánuje, že občania z krajín, ktoré majú teroristickú históriu, budú mať zakázaný vstup na územie Spojených štátov. Ktoré štáty by to konkrétne mali byť, však neuviedol. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
    - Reklama -