Trump tvrdí, že do Clintonovej mailov prenikla Čína. Tá to popiera

    0
    Donald Trump a Hillary Clintonová. (Autor: TASR)

    Reakcia Číny na seba nenechala dlho čakať. Hovorkyňa tamojšieho ministerstva zahraničných vecí obvinenie poprela. Zdôraznila pritom, že Peking “sa pevne stavia voči všetkým formám kybernetických útokov a špionáže” a je neochvejným obhajcom kybernetickej bezpečnosti. 

    Trump v zmienenom twitterovom príspevku napísal: “Čína prenikla do e-mailov Hillary Clintonovej, z ktorých mnohé obsahujú tajné informácie. Ďalší krok je teraz na FBI (Federálnom úrade pre vyšetrovanie) a DOJ (americkom ministerstve spravodlivosti), inak bude… ich dôveryhodnosť už navždy preč!”

    Americké tajné služby obviňujú z účasti na hackerských útokoch na e-maily Demokratickej strany z roku 2016 Rusko. Ministerstvo spravodlivosti USA obvinilo v tejto súvislosti už 12 členov ruských tajných služieb.

    Možné zasahovanie Ruska do predvolebnej kampane v USA spred dvoch rokov preveruje osobitný americký vyšetrovateľ Robert Mueller. Trump tvrdenia o podiele Ruska na svojom zvolení do prezidentského úradu odmieta a Muellerovo vyšetrovanie nazýva “honom na čarodejnice”.

    - Reklama -