Trump sa stal najpopulárnejšou osobnosťou Ruska. Na Putina vraj ľudia kašlú

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    O kurióznom prípade informuje britská rozhlasová stanica BBC v ruštine. Spomínané čísla vraj pochádzajú z dvoch zdrojov: z analýzy Interfaxu a Medialogie, ktorých výsledky sa takmer zhodujú.

    Tlačová hovorkyňa agentúry Medialogia Nadezhda Zhukovskayová zverejnené údaje okomentovala slovami, že sa týkajú len mesiaca január a všetko sa „môže čoskoro vrátiť k normálu“, cituje jej vyjadrenie BBC.

    Ale niektorí experti tvrdia, že popularita Donalda Trumpa v ruských médiách prezidenta Vladimira Putina znepokojuje.

    „Pre Putina a jeho tím predstavuje popularita Donalda Trumpa veľmi nebezpečný symptóm, keďže americký prezident predstavuje výmenu elít a smelé reformy,“ okomentoval Trumpovu popularitu ruský komunistický poslanec Valery Rashkin.

    „Ruská spoločnosť je, rovnako ako tá americká, zrelá na výmenu vládnucej triedy. Putin by sa mal nad tým zamyslieť a pomaly si začať baliť kufre,“ dodal ruský komunista.

    Od novembra minulého roka sa ruská spoločnosť zaujíma o Trumpa a zmeny, ktoré predstavuje, oveľa viac ako kedykoľvek predtým.

    „Keď sa zameriame na udalosti ostatných dní, nič z toho, čo robí Putin, ľudí nezaujíma tak ako Donald Trump. Rusi sa sústredia skôr na udalosti, ktoré menia celý svet,“ povedal BBC ruský sociológ Alexei Grazhdankin.

    Pôvodný text si môžete v ruštine prečítať TU.

    - Reklama -