Trump privítal nový rok okázalou párty na Floride s rétorikou jemu vlastnou: Bude to fantastický rok 2018!

    0
    Americký prezident Donald Trump a jeno manželka Melania Trumpová (Autor: TASR)

    Trump oslavoval Silvestra vo svojom floridskom sídle Mar-a-Lago spolu s manželkou Melaniou, synom Barronom, dcérou Ivankou a ďalšími členmi svojej rodiny. Členov Trumpovej vlády zastupoval minister financií Steven Mnuchin.

    “Bude to fantastický rok 2018,” vyhlásil po príchode na večierok v tamojšej vyzdobenej tanečnej sále Trump, ktorý si na túto príležitosť obliekol smoking. Vyjadril pritom presvedčenie, že americký akciový trh bude naďalej rásť a že do USA budú stále prichádzať nové spoločnosti.

    Pripomenul tiež niekoľko svojich tohtoročných úspechov, za ktoré označil schválenie veľkej daňovej reformy, umožnenie ťažby ropy v prírodnej rezervácii na Aljaške a čiastočné zrušenie reformy zdravotníctva zavedenej jeho predchodcom Barackom Obamom.

    Šéf Bieleho domu pri tejto príležitosti odmietol obšírnejšie reagovať na slová severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorý v novoročnom príhovore povedal, že už má na svojom pracovnom stole atómové tlačidlo. “Uvidíme,” odpovedal Trump na príslušnú otázku.
     

    - Reklama -