Trump predstavil kľúčového poradcu pre bezpečnosť. Ľavicová tlač sa môže zblázniť

    0
    Ilustračná fotografia: Americké vlajky (Autor: TASR)

    Michael Flynn medzi rokmi 2012 až 2014 riadil vojenskú rozviedku Spojených štátov. Do povedomia verejnosti vstúpil ako dôrazný kritik prezidenta Baracka Obamu. Na jednej strane nenechal na končiacom americkom prezidentovi niť suchú za to, ako mäkko postupoval proti Islamskému štátu, a na druhej strane ho napádal pre údajne príliš tvrdú politiku voči Rusku. Keď sa stane poradcom pre národnú bezpečnosť, možno od neho očakávať tvrdší postup voči islamským teroristom na strane jednej a zbližovanie s Ruskom na strane druhej.

    Trojhviezdičkový generál Flynn je vo svojich päťdesiatich siedmich rokoch v penzii. Kritiku si vyslúžil napr. za to, že bol neraz hosťom ruskej štátnej televízie a hovoril o možnom zbližovaní s Ruskom. Flynn však na svojich vystúpeniach nevidel nič zlé, pretože ruské spravodajstvo je podľa jeho názoru porovnateľné s tým, čo predkladá divákom americká CNN.

    Celý článok v angličtine nájdete TU.

    V súvislosti s predvolebným vyhlásením Donalda Trumpa, že by na územie USA nevpúšťal moslimov, Flynn na sociálnej sieti Twitter konštatoval, že strach z islamu má racionálne jadro. Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch tiež upozornila, že Flynn neodmietol Trumpovu tézu o možnom mučení ľudí podozrivých z terorizmu. Demokrati zas upozornili na fakt, že Flynna nechal pokojným postup tureckého prezidenta Erdogana po údajnom nevydarenom puči. Erdogan nechal zatknúť desiatky tisíc ľudí, armádne špičky nevynímajúc.

    - Reklama -