Trump povedal závažné slová o budúcom šéfovi FBI

    0
    Donald J. Trump, prezident USA (Autor: TASR)

    Republikánsky prezident novinárom oznámil, že rozhodnutie o tom, kto nahradí Jamesa Comeyho na čele FBI, by mohlo padnúť ešte pred Trumpovým piatkovým odchodom na prvú zahraničnú cestu do Saudskej Arábie, Izraelu a Talianska.

    “I to je možné,” povedal Trump na palube prezidentského špeciálu Air Force One, ktoré smerovalo do mesta Lynchburg v štáte Virginia. Na miestnej Liberty University americký prezident predniesol úvodný príhovor pri príležitosti odovzdávania diplomov absolventom tejto univerzity.

    “Myslím, že proces prebehne rýchlo,” povedal Trump v súvislosti s výberom nového šéfa FBI a dodal, že kandidáti, ktorí pripadajú do úvahy, sú už všeobecne známi. “V podstate boli preverovaní už počas svojho života,” vyhlásil s tým, že všetci kandidáti sú všeobecne rešpektovaní a talentovaní ľudia a “to je to, čo pre FBI chceme”.

    Post šéfa FBI sa uvoľnil v utorok, keď americký prezident nečakane odvolal z funkcie doterajšieho riaditeľa Jamesa Comeyho. Toho vymenoval do úradu v roku 2013 na desaťročné funkčné obdobie vtedajší demokratický prezident Barack Obama. 

    Comeyho odvolanie prišlo práve v čase, keď FBI vyšetruje, či sa Trumpov štáb z predvolebnej prezidentskej kampane podieľal na zasahovaní Ruska do amerických volieb.

    - Reklama -