Trump pokojne začne jadrovú vojnu, udrela Clintonová. Ale potom jej niečo pripomenuli z vlastnej strany

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Clintonová sa o Trumpovej koncepcii vyjadrila ako o “rozporuplnej” politike. Podľa nej je dosť možné, že by začal pre svoju urážlivosť jadrovú vojnu.

    „Nápady Donalda Trumpa nielenže sú iné, sú nebezpečne mätúce,” povedala Clintonová. „Dokonca to ani nie sú vlastne nápady, len znášky bizarných chvíľok, osobných zvarov a sprostých klamstiev.”

    Trump, ktorému sa podarilo odstrániť akúkoľvek opozíciu v radoch republikánskych kandidátov, sa medzitým o Clintonovej vyjadruje len ako o “Krivej Hillary” a prepiera históriu nevier jej manžela, bývalého prezidenta Billa Clintona.

    Kým útočila na Trumpa, pripomínala svoje úspechy z obdobia, keď pôsobila ako ministerka zahraničia. Spomínala na svoju rolu radkyne prezidenta Obamu počas misie s cieľom zabiť šéfa al-Káidy Usámu bin Ládina, čím dávala najavo, že jej prístup k zahraničnej politike je výrazne serióznejší než ten Trumpov.

    „Chváli diktátorov, ako je Vladimir Putin, a púšťa sa do sporu s našimi priateľmi vrátane britského premiéra, starostu Londýna, nemeckej kancelárky, mexického prezidenta aj pápeža,” vyčítala Clintonová neúplný zoznam ľudí, ktorých Trump v priebehu kampane urazil či na ne inak útočil.

    Celý text TU.

    USA podľa nej už skvelé sú a mali by si uvedomiť, že je to veľká, “štedrá a sebavedomá” krajina. Trumpova vízia je podľa nej vízia slabých, nahnevaných a bojazlivých USA, ktoré sú v úpadku.

    Demokratický kandidát Bernie Sanders dal Clintonovej za pravdu v tom, že Trumpova politika je “unáhlená a nezodpovedná”, pripomenul však aj mnohé jej vlastné prešľapy, ako bola podpora vojny v Iraku či jej boj za zmenu režimu v Líbyi, ktorého následky si krajina nesie dodnes a začína ich vyvážať aj za svoje hranice.

    Podľa najnovších prieskumov to však vyzerá, že USA sú rozpoltené. Veľká časť voličov však chce zvoliť menšie zlo, čo je podľa nich v súčasnosti veľmi ťažké odhadnúť. Polovica Trumpových priaznivcov ho bude voliť len preto, aby sa prezidentkou nestala Clintonová, a na druhej strane 41 % jej voličov tvrdí, že jej dá hlas len preto, aby nevyhral Trump.

    - Reklama -