Trump otvoril dvere Oválnej pracovne viac než ktorýkoľvek prezident USA

    0
    Donald Trump v Oválnej pracovni Bieleho domu (Autor: TASR)

    Vojsť k prezidentovi Spojených štátov do kancelárie bez ohlásenia, to nie je len tak, ale s nástupom Donalda Trumpa do Bieleho domu má túto výsadu stále viac ľudí. Patrí medzi nich napríklad aj bývalá účastníčka Trumpovej reality šou „Celebrity Apprentice“ Omarosa Manigaultová, z ktorej je teraz prezidentova asistentka a šéfka komunikácie s verejnosťou.

    V podstate voľný prístup Manigaultovej do Oválnej pracovne je po administratíve Baracka Obamu prinajmenšom neobvyklý. Predošlý šéf Bieleho domu si aj mnohých poradcov držal takpovediac od tela a nedovolil im, aby mohli kedykoľvek vstúpiť do jeho pracovne.

    Podľa Politico je Donald Trump v tomto smere úplným opakom Baracka Obamu a „nastavil pravdepodobne najotvorenejšiu Oválnu pracovňu v modernej histórii“. Okrem spomínanej účastníčky obľúbenej Trumpovej reality šou má k prezidentovi do pracovne neobmedzený prístup napríklad aj jeho hlavný stratég Steve Bannon, politický poradca Stephen Miller, osobný poradca Rience Priebus a ďalší.

    Medzi ľudí, ktorí môžu bez ohlásenia vojsť k Trumpovi do pracovne, patrí napríklad aj Keith Schiller. Tento muž je dlhoročný poradca Donalda Trumpa pre osobnú bezpečnosť, ktorého si podnikateľ po nástupe do funkcie prezidenta vzal so sebou aj do Bieleho domu. Privilégium takzvaného voľného vstupu by mal mať aj nový poradca pre národnú bezpečnosť, generál H. R. McMaster.

    Žiaden oficiálny menný zoznam ľudí, ktorí môžu vojsť bez všetkého do Oválnej pracovne, však podľa Bieleho domu neexistuje. Zamestnanci a najbližší spolupracovníci Donalda Trumpa považujú toto privilégium za znak toho, aký majú vzťah a vplyv na svojho šéfa a prezidenta. „Prezident je rád prístupný aj pre svojich zamestnancov a bude v tom pokračovať,“ uviedlo komunikačné oddelenie Bieleho domu s tým, že vec nebude ďalej komentovať.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -