Trump nazval pred skautmi Washington žumpou. Vezmime si Ameriku späť od tohto nebezpečného, chorého klauna, vyzýva jeho kritik a známy režisér

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Na stretnutie skautov v USA prišlo tento rok vyše 30-tisíc členov organizácie a napriek tomu, že sa pri tejto príležitosti prezidenti väčšinou zdržia rečí o politike, Donald Trump urobil presný opak. V úvode zaútočil na médiá, ktoré podľa neho nebudú informovať, ako veľa ľudí prišlo na toto podujatie. „Médiá povedia, že tu bolo tak dvesto ľudí. Vyzerá to tak, že ich je tu asi 45-tisíc. Dnes ste zlomili rekord,“ preháňal Trump. Na skautské stretnutie chodia totiž každoročne desaťtisíce členov z celého sveta.

    Nechýbalo ani Trumpovo vtipkovanie, ako môže vyhodiť svojich ministrov z funkcie a metropolu USA prirovnal k močiaru či žumpe. „Prídem do Washingtonu, vidím všetkých tých politikov a vidím bažinu, nie je to dobré miesto. V skutočnosti vravím, že by sme to mali zmeniť z označenia močiar na žumpu alebo možno kanál,“ povzbudil skautov Trump.

    Celý prejav opisovať nebudeme, ale od zahraničných aj amerických médií schytal šéf Bieleho domu za nekonvenčný prístup ku skautom vlnu ďalšej kritiky.

    Neboli to len médiá, ktoré sa pustili do Trumpa. Zgustol si aj jeho veľký kritik, filmár a režisér Michael Moore. Ten na svojom oficiálnom facebookovom profile zdieľal komentár, v ktorom na prezidentovi USA nenechal suchú nitku. Podľa Moorea využil Trump skautov na ukázanie triumfu svojej vôle.

    „Volal po ich lojalite, zatiaľ čo na nich vykrikoval jednu lož za druhou. Urobil pauzu, aby mu zatlieskali a oni to urobili. Zneužívanie detí na masovej úrovni,“ napísal Moore o Trumpovom prejave pred skautmi.

    V druhej polovici statusu prišla nepriama výzva na politický boj. „Keď ho (Trumpa) v 2020 porazím, môj prvý príkaz vo funkcii pred akýmkoľvek druhom vyjednávaní s jeho ministrami bude, aby sa ospravedlnil všetkým tým deťom a priznal, že im povedal množstvo klamstiev. Vezmime si Ameriku späť od tohto nebezpečného, chorého klauna,“ uzatvára Moore svoj komentár.

    Napriek tomu, že Moore patrí k najhlasnejším kritikom Donalda Trumpa, nikdy pred tým nenaznačil, že by sa chcel postaviť proti nemu v súboji o Biely dom. Nabádal však najlepšie zarábajúceho herca Hollywoodu Dwaynea Johnsona, známeho pod prezývkou the Rock, aby o štyri roky kandidoval v prezidentských voľbách. Na to, kto bude nakoniec Trumpovou najväčšou konkurenciou, si budeme musieť počkať.  


     

    - Reklama -