Trump mi zlomil srdce. Nositeľka Nobelovej ceny za mier narieka nad utečencami

    0
    Nositeľka Nobelovej ceny za mier Malála Júsufzajová (Autor: ReproFoto: YouTube)

    Malála Júsufzajová je devätnásťročná žena pôvodom z Pakistanu, na ktorú pred časom zaútočil príslušník Talibanu a skoro ju pripravil o život. Len preto, že si dovolila chodiť do školy, čo podľa islamských radikálov ženy nesmú. Mladú ženu previezli do nemocnice v britskom Birminghame, kde po zotavení začala chodiť do školy. Okrem toho sa začala zasadzovať o právo žien a dievčat na vzdelanie, za čo v roku 2014 získala Nobelovu cenu za mier. Server denníka The Washington Post priniesol vyjadrenie mladej ženy, ktorej zlomilo srdce počínanie Donalda Trumpa.

    „Zlomilo mi srdce, že Donald Trump zavrel dvere deťom, matkám aj otcom, ktorí utekajú pred hrôzami vojny,“ vyhlásila Malála. „Zlomilo mi srdce, že sa Amerika obrátila chrbtom k svojej veľkej histórii prijímania utečencov a migrantov – ľudí, ktorí sú ochotní tvrdo pracovať za spravodlivú šancu viesť nový život,“ doplnila vo svojom vyhlásení.

    Trump pozastavil prijímanie utečencov zo siedmich moslimských krajín vrátane Sýrie. Zákaz vstupu na pôdu USA komplikuje život dokonca aj posádkam lietadiel z Egypta či Libanonu.

    Celú správu si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -