Trump má veľkú rodinu. Tajnej službe dochádzajú peniaze, lamentuje šéf americkej tajnej služby

    0
    Plot pred sídlom amerického prezidenta má ostré kovové hroty, informovala Tajná služba Spojených štátov (Autor: TASR /AP )

    „Riaditeľ Tajnej služby Randolph 'Tex' Alles v rozhovore uviedol, že viac než tisíc agentov už dosiahlo ročný limit na platy a nadčasy nastavené federálnou vládou,“ napísali noviny. 

    USA Today pripomenul, že šéf Bieleho domu cestoval takmer každý víkend od januárového nástupu do funkcie. Ochrana tajnej služby prináleží aj jeho deťom a ich rodinným príslušníkom, ktorí ako podnikatelia tiež často cestujú.

    „Prezident má veľkú rodinu a naša zodpovednosť je predpísaná zákonom. Nemôžem to zmeniť, nemám na výber,“ povedal pre denník Alles. 

    Riaditeľ upresnil, že v súčasnosti má ochranu tajnej služby 42 osôb, z toho 18 sú členovia Trumpovej rodiny. Počas vlády Baracka Obamu malo ochranu 31 ľudí.

    Alles už rokuje so zákonodarcami o zvýšení ročných limitov na výplaty a nadčasy zo súčasných 160 000 na 187 000 dolárov. Jeho cieľom je tiež zvýšiť počet agentov zo súčasných 6 800 na 7 600 do roku 2019 a ďalej na 9 500 do roku 2025.

    - Reklama -