Trump a jeho bývalý hlavný stratég v ostrom konflikte. Padli slová o vlastizrade

    0
    Stephen Bannon (Autor: TASR)

    “(Bannon) nemá so mnou alebo mojím prezidentským úradom nič spoločné…  Keď bol prepustený, neprišiel len o prácu, no aj o rozum,” povedal Trump. Americký prezident takto reagoval na Bannonove tvrdenia v zmienenej publikácii, v ktorej podľa AP budú rôzne prekvapivé odhalenia. Napríklad aj to, že samotný Trump nikdy nečakal, že v predvlaňajších prezidentských voľbách skutočne zvíťazí. 

    K Wolffovej knihe s názvom Fire and Fury: Inside the Trump White House (Oheň a hnev: Vo vnútri Trumpovho Bieleho domu) sa ešte pred jej knižným vydaním dostal denník Guardian. 

    Ten ako prvý citoval Bannona označujúceho za “vlastizradné” či “nevlastenecké” stretnutie, na ktorom sa v júni 2016 v Trump Tower zišli Donald Trump mladší, zať amerického prezidenta Jared Kushner i bývalý šéf Trumpovej kampane Paul Manafort s ruskou právničkou Nataľjou Veseľnickou. Účelom tejto schôdzky malo byť získanie kompromitujúcich informácií o Trumpovej volebnej súperke, prezidentskej kandidátke za Demokratickú stranu Hillary Clintonovej.

    Wolffova kniha je podľa agentúry AP založená na viac ako 200 rozhovoroch s poprednými členmi Trumpovej administratívy, ako i prezidentom samotným. 

    - Reklama -