Trump: Priprav sa Rusko, rakety prídu do Sýrie!

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    “Rusko sľubuje, že zostrelí všetky rakety v Sýrii. Priprav sa Rusko, pretože prídu: pekné, nové a sofistikované!” odkázal Moskve americký prezident. Či mal na mysli konkrétny útok americkej armády, nespresnil, dodala agentúra DPA.

    “Nemali by ste byť partnermi so zvieracím plynovým vrahom, ktorý zabíja vlastných ľudí a užíva si to,” dodal Trump narážajúc na sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

    Sýrsky líder čelí obvineniam medzinárodného spoločenstva, sýrskych lekárov a aktivistov, že v sobotu v meste Dúmá nasadili jeho jednotky chemické zbrane proti civilistom. Američania od víkendu hrozia odplatou.

    Vplyvný ruský zákonodarca Andrej Krasov v stredu varoval Spojené štáty, že Rusko bude pokladať nálet na Sýriu za vojnový zločin.

    Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) s odvolaním sa na informácie získané od lekárov v danej obliehanej oblasti v stredu oznámila, že symptómy 500 sýrskych pacientov ošetrených po spomínanom útoku v Dúmá poukazujú na použitie toxických chemikálií.

    WHO v stanovisku upozorňuje, že u osôb vystavených tomuto útoku sa vyskytli najmä príznaky vážneho podráždenia slizníc, zlyhania dýchania a narušenia centrálneho nervového systému.

    - Reklama -