Trump: Médiá chcú konfrontáciu, dokonca vojnu s Ruskom

    0
    Americký prezident Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin si podávajú ruky po skončení tlačovej konferencie po rokovaní vo fínskej metropole Helsinki (Autor: TASR)

    “Médiá šíriace falošné správy tak veľmi chcú vidieť veľkú konfrontáciu s Ruskom, dokonca konfrontáciu, ktorá by mohla viesť k vojne,” uviedol Trump na Twitteri. Týmto médiám sa podľa neho nepáči fakt, že bude zrejme udržiavať dobrý vzťah s Vladimirom Putinom.

    Stretnutie s ním označil za “veľký úspech”. Podľa vlastných slov sa už teší na ďalšie spoločné stretnutie, aby sa mohli začať uskutočňovať niektoré z mnohých vecí, o ktorých s Putinom diskutovali vrátane zastavenia terorizmu či zaistenia bezpečnosti pre Izrael.

    Poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov však povedal novinárom, že Moskva a Washington zatiaľ nediskutujú o možnosti zorganizovania ďalšieho stretnutia oboch prezidentov, informuje agentúra TASS.

    Trump sa tiež sťažoval, že mnohé mediálne správy o ňom sú “úplnými výmyslami”. Média “sa zbláznili”, uviedol na Twitteri.

    Za úspešný označil summit vo štvrtok aj Putin. Obvinil pritom Trumpových odporcov v USA z marenia akéhokoľvek pokroku v otázkach, o ktorých diskutovali.

    Putin ruským diplomatom povedal, že americko-ruské vzťahy sú “istým spôsobom horšie ako počas studenej vojny”, ale stretnutie s Trumpom im umožnilo vydať sa na “cestu k pozitívnej zmene”.

    “Uvidíme, ako sa veci budú vyvíjať ďalej,” uviedol a vyjadril znepokojenie nad bližšie nešpecifikovanými “silami” v USA, ktoré sa snažia zabrániť akémukoľvek zlepšeniu vzťahov, obzvlášť spolupráci týkajúcej sa vojny v Sýrii alebo kontroly zbrojenia.

    - Reklama -