Trošková Vadalovi: Som vraj tvoj biely kôň, mám to od najvyššieho človeka! Šeliga: Treba zistiť, kto vynášal

    0
    Na snímke podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) v NR SR (Autor: TASR)

    Šeliga chce vedieť, odkiaľ Trošková vedela, čo robí Slovenská informačná služba (SIS). V rámci dnes zverejnenej konverzácie z Kočnerovej knižnice totiž po rozchode Trošková písala v októbri  2014 Vadalovi aj toto (citujeme):

    „Siska ma eviduje ako tvojho bieleho kona ty chuj a mam to od najvyssieho cloveka!!! Sa spametaj!!! Nic uz od teba nechcem!! Mohla som mat skvelu pracu a klud od idiotov!! Koli tebe mi vsetko padlo a som bez penazi!! Daj mi pokoj!!!“ 

    Podpredseda NR SR Šeliga hovorí: „Logika v tomto nepustí. Mohla mať informácie od Viliama Jasaňa alebo ich mala od Roberta Fica, alebo od tretej osoby? To je otázka, ktorá musí byť vyšetrená,” poznamenal podpredseda parlamentu.

    Nie je podľa neho možné, aby Trošková, ktorá nemala bezpečnostnú previerku, disponovala informáciami, ktoré podliehajú utajeniam. Orgány činné v trestnom konaní by sa mali dostať k utajovaným skutočnostiam, ktoré sú predmetom komunikácie.

    V stredu (13. 5.) sa bude na Osobitnom kontrolnom výbore Národnej rady SR na kontrolu činnosti SIS diskutovať o tom, či SIS eviduje nejaké disciplinárne konanie za vyzradenie utajovanej skutočnosti.

    Podpredseda Smeru-SD Richard Raši tvrdí, že treba byť opatrný pri tom, či ide vôbec o autentickú komunikáciu. 

    - Reklama -