Trmupov minister zdravotníctva odstúpil. Neustál kauzu súkromných letov

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Price podal demisiu prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý ju prijal, informoval dnes Biely dom.

    Trump len niekoľko minút pred ministrovou rezignáciou povedal, že ešte dnes rozhodne o tom, či Pricea ponechá v ministerskom úrade.

    Ministerstvo bude dočasne riadiť námestník Don Wright, ktorý vedie Úrad pre prevenciu chorôb a podporu zdravia.

    Price sa ešte vo štvrtok ospravedlnil Američanom za používanie súkromného lietadla na oficiálne účely a dodal, že vláde tieto náklady uhradí z vlastných zdrojov.

    Price to vyhlásil po rozhorčenej reakcii verejnosti na ministrove predražené cestovné praktiky, Price vtedy tiež zdôraznil, že americkí daňoví poplatníci za jeho miesto v lietadle nezaplatia ani cent.

    Podľa správ medializovaných v uplynulom týždni Price využíval na oficiálne cesty drahé súkromné lietadlá, namiesto lacnejších komerčných letov.

    Zároveň podľa informácii magazínu Politico cestoval viackrát do miest, kde vlastnil nehnuteľnosti, a oficiálne návštevy kombinoval so stretnutiami s rodinnými priateľmi či dlhoročnými kolegami.

    Previerkou sa bude teraz zaoberať kongresový Výbor pre dohľad a vládnu reformu. Ten si od Bieleho domu a 24 federálnych agentúr vyžiadal záznamy o využívaní vládnych lietadiel na súkromné účely a tiež súkromných lietadiel na oficiálne návštevy, ktoré sa uskutočnili od nástupu Trumpa do prezidentského úradu.

    Vyše dvadsať Priceových letov zároveň preskúma i úrad generálneho inšpektora patriaci pod ministerstvo zdravotníctva a ľudských zdrojov.

    - Reklama -