Tri sestry zabili beštiálneho otca. Prokuratúra o nich rozhodla

    0
    V zariadení sa nachádzajú osoby vo veku od 15 do 18 rokov (ilustračné foto). (Autor: iStockphoto)

    Podľa agentúry Interfax o tom vo štvrtok informoval právnik jednej z dievčat Alexej Lipcer.

    Lipcer dodal, že na základe rozhodnutia prokuratúry by Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) po nevyhnutných procesných krokoch mal zastaviť konanie voči sestrám.

    Tento prípad z júla roku 2018 vyvolal v Rusku veľké pobúrenie, keďže sa objavili správy, že sestry vo veku 17, 18 a 19 rokov svojho 57-ročného otca zabili po rokoch bitiek, znásilňovania a psychického týrania.

    Právnik obvinených Alexej Paršin podľa agentúry TASS vysvetlil, že podľa stanoviska generálnej prokuratúry sestry konali “v rámci zákonných limitov nevyhnutnej sebaobrany.”

    Advokáti mladých žien takto argumentovali od začiatku vyšetrovania a stíhania, ale ruský Sledkom koncom roku 2019 obvinil Mariju, Angelinu a Krestinu Chačaturianové z premyslenej vraždy svojho otca.

    Petíciu s výzvou na okamžité prepustenie sestier podpísalo viac ako 350.000 ľudí. Aktivisti za práva žien organizovali zhromaždenia na podporu mladých žien v Rusku aj v zahraničí.

    Tento prípad podnietil tento rok ruských zákonodarcov, aby začali pracovať na zákone proti domácemu násiliu, za ktorý obhajcovia práv žien neúspešne bojujú už od roku 2016.

     

    - Reklama -