Tri osoby zadržané po náleze 39 tiel v Essexe prepustili na kauciu

    0
    Na snímke policajné autá eskortujú nákladné auto, v ktorom našli 39 mŕtvych osôb v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. (Autor: TASR)

    Ide o 38-ročného muža a 38-ročnú ženu, ktorí obaja pochádzajú z mesta Warrington v grófstve Cheshire, a 48-ročného muža zo Severného Írska, ktorého zadržali na londýnskom letisku Stansted. Polícia trojicu zatkla dva dni po náleze 39 tiel v návese kamióna neďaleko Londýna a vypočúvala pre podozrenia zo sprisahania s cieľom pašovania ľudí, ako aj zo zabitia.

    V sobotu polícia obvinila zo zabitia v 39 prípadoch vodiča kamiónu Mauricea Robinsona (25) zo severoírskeho grófstva Armagh. V pondelok sa postaví pred súd v meste Chelmsford v grófstve Essex. Ďalšieho muža zo Severného Írska zatkli v sobotu v metropole Dublin.

    Políciu a záchrannú službu privolali do priemyselného parku Waterglade v meste Grays v stredu približne o 01.40 h miestneho času (02.40 h SELČ). Všetkých 39 osôb vyhlásili na mieste za mŕtve.

    Polícia v Essexe najprv vyhlásila, že všetky obete sú čínski občania. V piatok však britské médií priniesli informáciu, že prinajmenšom tri obete — dve ženy a jeden muž — by mohli pochádzať z Vietnamu.

     

    - Reklama -