Trestné oznámenie Kotlebu na Danka doručili na bratislavskú prokuratúru

    0
    Marian Kotleba a Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Trestné oznámenie Mariana K. na Andreja D. bolo doručené z Generálnej prokuratúry SR na Krajskú prokuratúru Bratislava 11. októbra. Oznamovateľ poukazuje na výroky Andreja D. z tlačovej konferencie zverejnenej na webe www.ta3.com 30. júla, ktorými sa mal dopustiť prečinu nebezpečného vyhrážania sa podľa paragrafu 360 Trestného zákona,” uviedol v pondelok pre TASR hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Michal Šúrek.

    Kotleba podal trestné oznámenie najskôr na Generálnu prokuratúru (GP) SR. To prednedávnom TASR potvrdila aj hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. GP SR následne po čase oznámenie odstúpila KP SR. Či bude vec dozorovať KP BA alebo nejaká iná okresná prokuratúra v Bratislave, nie je zatiaľ známe.

    Predseda NR SR Danko minulý týždeň avizoval, že si hodlá splniť svoju občiansku povinnosť a pôjde dať vysvetlenie príslušným orgánom v súvislosti s trestným oznámením. ĽSNS trestným oznámením reagovala na Dankovo skoršie vyhlásenie, že návrhom zákona o boji proti antisemitizmu chce docieliť rozpustenie strany.

     

    - Reklama -