Trest pre Fica: Sudkyni už došla trpezlivosť. Ako zareagoval premiér?

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    AKTUALIZOVANÉ O STANOVISKO PREDSEDU VLÁDY SR

    Ako informuje Denník N, Iveta Halvoňová, sudkyňa Okresného súdu Bratislava III, udelila dnes ráno pokutu predsedovi vlády Robertovi Ficovi vo výške 200 eur. Má ísť o poriadkovú pokutu za to, že sa nedostavil na pojednávanie.

    Premiér neskôr poslal spomenutému denníku stanovisku, za svoje konanie sa ospravedlnil: „Na dnešnom pojednávaní v trestnej veci obžalovaného Martina D., v ktorej vystupujem ako svedok som sa nezúčastnil z dôvodu neodkladnej pracovnej cesty mimo Bratislavu. Protokol moju neprítomnosť bohužiaľ telefonicky ospravedlnil až počas samotného  pojednávania. Chcem sa ospravedlniť, poriadkovú pokutu rešpektujem a samozrejme zaplatím.“

    Fica predvolali ako svedka v kauze, v ktorej exminister financií a dopravy Ján Počiatek žaluje aktivistu Martina Daňa, ktorý ho vyzval, aby išiel na drogový test.

    Sudkyňa nadiktovala do zápisnice, že Fico sa neospravedlnil z neúčasti na hlavnom pojednávaní, pričom „doručenie má vykázané“.

    Pokutu od sudkyne dostal aj Daňo, dokonca dve: 500 eur za používanie kamery v miestnosti a 800 eur za transparent „Každý má právo na sudcu, ktorý v práci nepije“ – ten mal zavesený na krku.

    Podľa Denníka N sudkyňa nechala Daňa vyviesť z pojednávacej miestnosti. Ten jej mal na oplátku povedať, že je hlúpa a alkoholička a podal návrh na jej vylúčenie z konania. Aktivista to odôvodňoval tým, že na Halvoňovú podal disciplinárny návrh.

    Budúce pojednávanie má byť 2. mája, sudkyňa avizovala, že neumožní vstup verejnosti. Fico i Daňo môžu voči pokutám podať sťažnosť. 

    - Reklama -