Transparency International Slovensko vyzýva na podporu bývalého zástupcu vojenského spravodajstva, ktorý sa nebál odhaľovať tunelovanie jej bývalým vedením

    0
    Vladimír Suchodolinský (Autor: SITA)

    „Vladimír Suchodolinský potrebuje našu pomoc. Pomáhal a teraz potrebuje pomoc on sám,“ píše sa na portáli ĽudiaĽuďom.sk. Vladimír Suchodolinský je bývalý zástupca riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby. Vypracoval správu o jej rozsiahlom tunelovaní v rokoch 2006 – 2010. Tým sa dostal medzi ľudí, ktorých životy zasiahla cielená perzekúcia.

    Prišiel o zdravie

    „Svoju prácu miloval, preto keď sa správa o tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby objavila v médiách, verejne sa k nej prihlásil a obhájil si ju. Neváhal to urobiť, hoci vedel, že ho to bude stáť veľa. Obetoval však to najdôležitejšie, čo má. Svoje zdravie,“ píše Roman Mikulec.

    Viac o príbehu Vladimíra Suchodolinského sa dočítate TU

    Na tunelovanie Vojenskej spravodajskej služby poukázal Suchodolinský

    Kauze tunelovania vojenských tajných služieb sa venoval aj denník SME. O čo ide? Vyšetrovateľ v kauze tunelovania Vojenskej spravodajskej služby počas prvej vlády Roberta Fica nevyšetril všetky dôkazy zo spisu, neurobil základné kroky, ktoré mu ukladá zákon o vyšetrovaní, a nevypočul ani základných svedkov, ktorí mohli dosvedčiť podvody u vojenských tajných služieb. Prípad spustil svojou správou o údajnom tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby za čias prvej vlády Roberta Fica (SMER-SD) práve Suchodolinský, ktorý bol vo vedení Vojenskej spravodajskej služby počas vlády Ivety Radičovej.

    Viac o kauze tunelovania Vojenskej spravodajskej služby sa dočítate TU
     

    - Reklama -