Tragická havária autobusu s maďarskými študentmi v Taliansku. Zomrelo 16 ľudí. Minister zahraničia vnáša do prípadu svetlo

    0
    Tragická havária maďarského autobusu pri Verone (Autor: TASR)

    Podľa spravodajského servera origo.hu minister povedal, že na mieste nehody zomrelo 16 ľudí, jedného pasažiera udržiavajú v umelej kóme, dvaja sú v kritickom stave, desiati sú zranení ťažko a 13 ľahšie. 

    Bez zranení vyviazlo z nehody 12 cestujúcich. Ich najskôr umiestnili na polícii, potom ich previezli do hotela vo Verone, kde sa im venujú psychológovia. Študenti jedného z budapeštianskych gymnázií sa vracali z lyžiarskeho zájazdu, spresnil Szijjártó.

    Skutočný počet pasažierov stále nie je známy, dodal minister, podľa ktorého autobus najskôr narazil do zvodidiel, potom po dlhšom šmyku do mostového piliera. Vo vozidle vypukol požiar, rýchlo sa rozšíril dym. Viacerí uhoreli.

    Šéf diplomacie vyjadril sústrasť pozostalým a rodičov ubezpečil, že ministerstvo im poskytne maximálnu pomoc. “Vláda zabezpečí na vlastné náklady cestu rodičov do Talianska, ich tamojší pobyt, ako aj dovoz zranených a obetí,” povedal.

    Agentúra MTI citovala správu internetovej stránky talianskeho denníka Corriere della Sera, podľa ktorého z trosiek autobusu vyzdvihli telá 16 obetí. Medzi nimi bol aj francúzsky vodič autobusu.

    - Reklama -