Tragédia na Dunaji. Počet obetí stúpol na sedem

    0
    Záchranári pátrajú na Dunaji po nezvestných, Budapešť 29. mája 2019 (Autor: TASR)

    Podľa jeho slov viacerých ľahšie zranených turistov previezli do nemocníc, väčšina z nich bola podchladená.

    Verejnoprávna televízna stanica M1 citovala vyjadrenie ministerstva vnútra, podľa ktorého sa na Dunaji zrazili dve plavidlá, z ktorých sa jedno potopilo. Po nezvestných pátra v rozvodnenej chladnej rieke v silnom daždi 14 záchranárskych jednotiek.

    Policajný hovorca Kristóf Gál na tlačovej konferencii vo štvrtok nadránom spresnil, že výletnou loďou sa plavilo 33 turistov z Južnej Kórey a posádka – dvaja maďarskí občania. Dodal, že maďarskí potápači s prístrojmi pátrajú po nezvestných na celom dolnom maďarskom úseku Dunaja.

    Tlačová agentúra Jonhap potvrdila s odvolaním sa na juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí, že sedem obetí pochádza z Južnej Kórey. 

    Podľa televízie M1 sa výletná loď mohla zraziť s veľkou osobnou loďou. Po zrážke sa menšie plavidlo prevrátilo a rýchlo sa potopilo. Záchranárom sa z koryta rieky podarilo zachrániť 14 turistov, jedného človeka museli oživovať.

    Jednu obeť vytiahli záchranári pri ostrove Csepel, zhruba sedem kilometrov od miesta nehody, a druhé mŕtve telo našli pri moste diaľničného obchvatu M0, ktorý je vzdialený až 16 kilometrov. Hladina Dunaja je pre pretrvávajúce dažde vysoká. Vrak potopenej lode zatiaľ nenašli.

     

    - Reklama -