Toxický Bugár? O Kočnerovi nepovedal všetko, vyhlásil Simon

    0
    Zsolt Simon a vpravo Béla Bugár na archívnej snímke z roku 2012, keď ich politika spájala a prezentovali sa pod značkou Mosta. Simon však stranu po voľbách v roku 2016 opustil. (Autor: TASR)

    “Pokiaľ sa Most-Híd a SMK dohodnú na spolupráci, my tam nemáme čo robiť. Tam, kde je Béla Bugár, tam my nebudeme,” povedal Simon. 

    Maďarské fórum nemá pocit, že by Bugár vo štvrtok (15. 8.) povedal všetko o esemeskách s Marianom Kočnerom.

    “Bugár sa opakovane priznal iba k tomu, čo sa už aj tak dostalo na verejnosť. Bližšie nevysvetlil ani dešifrované správy Mariana K. o ich stretnutí, ani to, prečo napokon konali v zhode. Na novinárske otázky tiež neodpovedal. Preto si kladieme otázku, čo ešte Bugár nepovedal?” uviedol Simon.

    Je presvedčený o tom, že Most-Híd minulý rok konal v zhode so záujmami Mariana Kočnera a tých, ktorí potrebujú chrániť “demontovaný štát”.

    Most: Simon opäť robí politickú nadprácu

    Vládny Most-Híd tvrdí, že možnú spoluprácu s mimoparlamentnou stranou Maďarské fórum (MF) vylúčil na ich prvom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo začiatkom júla. Uviedla to hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

    “Zsolt Simon opäť robí politickú nadprácu,” povedala Debnár. 

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár na štvrtkovej tlačovej konferencii odmietol spájanie svojej osoby s obvineným kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom a to, že sa mal s ním v marci 2018 na Maldivách rozprávať o zachovaní vládnej koalície. 

    Podľa medializovanej údajnej komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsová, ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, vyplýva, že Marian Kočner mal byť v kontakte aj s ďalšími politikmi.

    Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť.

    - Reklama -