Toto sú vraj hlavní vinníci teroristických útokov v Paríži. Všetkých veľmi dobre poznáte

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto truchlí (Autor: Jan Rychetský)

    „Krátko po teroristickom útoku na americkú ambasádu Hillary Clintonová vyhlásila, že útok spustilo video z portálu YouTube, ktoré bolo urážlivé voči islamu. Fajn, história sa zrejme opakuje, pretože aj teroristické útoky v Paríži spustilo video z portálu YouTube,“ píše Straker a uvádza, že išlo o video francúzskeho prezidenta Hollanda, prostredníctvom ktorého oznamoval národu, že krajina prijme tisíce utečencov. „Keď to islamskí radikáli videli, pochopili, že sa im naskytla jedinečná príležitosť infiltrovať svojich zabijakov medzi utečencov. Totožnosť väčšiny z nich nie je možné overiť, pretože prišli z krajín, ktoré sa utápajú v chaose,“ uvádza Straker.

    „Zväčša ide o mladých mužov, ale aj napriek tomu ich na hraniciach nikto nezastavil. Vďaka otvoreným hraniciam môžu pašovať nielen teroristov, ale aj zbrane. Hollandovo video im dalo zelenú a umožnilo im tak beztrestne zmasakrovať Parížanov,“ konštatuje Straker. Násilie však podľa Strakera nespustilo len video z vystúpenia Hollanda, ale aj videá iných európskych politikov. Ďalším z nich je vystúpenie nemeckej kancelárky Merkelovej, v ktorom oznámila, že Nemecko prijme 1,5 milióna moslimských utečencov. Jej rozhodnutie otvorilo dvere obrovskému počtu moslimských utečencov, ktorí sa dopúšťajú násilných skutkov,“ tvrdí Straker.

    K teroristickým útokom v Paríži však podľa amerického komentátora prispel tiež bývalý americký viceprezident Al Gore. „Deň pred masakrom vzniklo video z jeho vystúpenia na Eiffelovej veži, v ktorom hovoril o globálnom otepľovaní. Náhoda? To ťažko. Myslím, že islamistov náboženstvo globálneho otepľovania uráža a považujú ho za falošnú vieru. To mohlo prispieť k ich hnevu, ktorý vyústil do streľby na desiatky obyvateľov Paríža a turistov,“ tvrdí Straker a za ďalšieho vinníka označuje amerického prezidenta Obamu. „Konkrétne mám na mysli jeho video, v ktorom odmieta, že Islamský stať má niečo spoločné s islamom. To ich muselo zákonite rozzúriť,“ glosuje Straker.

    „Spomenúť musím aj podcast republikánskeho kandidáta na prezidenta Marca Rubia, v ktorom volá po prijatí viacerých moslimských utečencov do Spojených štátov, a to pod jednou podmienkou – ak si budeme istí, že medzi nimi nie sú žiadni teroristi. Keby to počuli radikáli z Islamského štátu, určite by poslali do našej krajiny oveľa viac zabijakov. Jedným zo spôsobov, ako sa dá predísť budúcemu násiliu, je zabrániť, aby dochádzalo k publikovaniu podobných videí. Som však presvedčený, že oveľa účinnejšou stratégiou je dostať uvedených politikov z ich funkcií a dosadiť tam tých, ktorí sa budú viac než o utečencov starať o našu vlastnú bezpečnosť,“ uzatvára Straker.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -