Toto priletelo z Francúzska na adresu Mattea Salviniho. Stojí to za to

    0
    Matteo Salvini (Autor: TASR)

    Matteo Salvini sa v poslednom čase preslávil svojím dekrétom, ktorý sprísňuje pravidlá pre migrantov a azylantov a zároveň uvoľňuje ruky polícii. Nathalie Loiseauová, spomínaná ministerka pre európske záležitosti vo Francúzsku, ho označila za Pontského Piláta, ktorý Ježiša odsúdil na smrť ukrižovaním. Došlo k tomu vo vysielaní francúzskeho rádia RTL, keď sa vyjadrovala o situácii vo veci lode Aquarius. Doslova povedala: „Salvini je dnes ako Pontský Pilát. Je to ohavné.“

    Francúzsko, Portugalsko, Španielsko a Nemecko sa v utorok dohodli na prevzatí migrantov zo záchranárskej lode, ktorej v Taliansku zakázali zakotviť. Treba povedať, že aspoň národnostne prirovnanie sedí.

    Loiseauová je, podľa zoznamu jej funkcií na webe Wikipedia, kariérna diplomatka. Pôsobila v Indonézii, Senegale alebo Maroku. V rokoch 2012 až 2017 bola riaditeľkou prestížnej francúzskej školy pre úradníkov École nationale d’administration (ENA). Je vraj rímska katolíčka, je vydatá, má 4 deti. Údajne sa označuje za feministku. Ministerkou pre európske záležitosti je od roku 2017.

    - Reklama -