Toto premiérovi na nálade rozhodne nepridá. Právnik požaduje zablokovanie účtov strany

    0
    Český premiér Bohuslav Sobotka (Autor: SITA)

    Súčasne Altner pripravuje ďalšie právne kroky, ktoré však nechcel bližšie komentovať. Obvodný súd pre Prahu 1 prvú žiadosť o blokáciu kont sociálnej demokracie zamietol z formálnych dôvodov. Navrhovateľ údajne nezaplatil včas istinu 10.000 korún. To Zdeněk Altner v pondelok odmietol. 

    Podľa Jiřího Chvojku, mediálneho zástupcu advokátskej kancelárie, ktorá teraz zastupuje ČSSD, neboli ani v novej žiadostí splnené základné podmienky na to, aby mohlo byť predbežné opatrenie zavedené. 

    Zdeněk Altner v pondelok Českému rozhlasu povedal, že limit na zaplatenie istiny už v prípade podania prvej žiadosti splnil. Má na to údajne potvrdenie. Podľa podpredsedníčky súdu Aleny Novotnej ale Altner kauciu včas zaplatiť nestihol. Preto jeho žiadosť súd zamietol. 

    Altner žiadosťou reaguje na to, že mu ČSSD zatiaľ odmieta poslať 337 miliónov Kč (takmer 12,5 milióna eur) za zastupovanie v spore o Lidový dům – súčasné sídlo ČSSD. Strana chce počkať na stanovisko najvyššieho súdu, kam poslala aj žiadosť o odklad vykonateľnosti rozsudku, doplnil ČRo. 

    - Reklama -