Toto odporuje slušným mravom, odkazuje Pellegrini Matovičovi

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Spôsob, akým sa Matovič snaží prekryť to, že sa stretával s Marianom Kočnerom, odporuje podľa premiéra slušným mravom.

    “Zároveň ide o zúfalú snahu udržať si politické postavenie v pravici, ktorá s ním zjavne už nepočíta,” doplnila premiérova hovorkyňa.

    Matovič v piatok potvrdil, že zvolanie schôdze podporilo 32 opozičných poslancov z klubu OĽaNO, SaS, Sme rodina a niekoľko nezaradených zákonodarcov.

    Mimoriadna schôdza Národnej rady SR sa má podľa rokovacieho poriadku konať do siedmich dní od podania návrhu. OĽaNO premiéra na odvolanie Jankovskej vyzývalo, opakovane organizuje aj protest pred sídlom ministerstva spravodlivosti.

    Premiér viackrát vyhlásil, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa Jankovskej, požiada ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd), aby navrhol jej odvolanie.

    Podľa vlastných slov chce konať až po tom, čo bude mať v rukách relevantné informácie. Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala minulý týždeň u Jankovskej zaisťovacie úkony, štátna tajomníčka jej odovzdala mobilný telefón.

    Podľa medializovaných informácií mala Jankovská údajne intenzívne komunikovať prostredníctvom telefónu s Marianom K., ktorý je obvinený v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

    Jankovská komunikáciu s Marianom Kočnerom poprela a tvrdí, že sa s ním nestretla. Podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej je zotrvanie Jankovskej vo funkcii neobhájiteľné.

    Minister spravodlivosti Gál po potvrdení väzieb na Mariana K. podá návrh na odvolanie Jankovskej. V prípade, ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál demisiu.

    - Reklama -