Toto na Slovensku ešte nebolo. Cirkev plánuje obrovskú kampaň

    0
    Nemocnica (Autor: SITA)

    Počas 40-dňovej kampane sa miestne komunity modlia a postia, a súčasne prosia za ochranu počatého života. Pred klinikami či nemocnicami, kde sa vykonávajú potraty, sa koná vigília, na mnohých miestach modlitby trvajú aj 24 hodín denne. Kampaň obvykle dopĺňajú rôzne sprievodné akcie.

    Kampaň “40 dní za život” sa začala ako jednorazová akcia v roku 2004 v USA, v Texase, v mestečku Bryan /College Station. Neskôr sa do tejto iniciatívy zapojilo mnoho ďalších miest. Prvú národne koordinovanú kampaň sa podarilo uskutočniť na jeseň 2007. Odvtedy sa projekt rozšíril do viac ako 30 krajín sveta a zapojilo sa doňho už vyše 700.000 dobrovoľníkov.

     V USA je kampaň 40 Days for Life financovaná kombinovaným spôsobom milodarov a účastníckych poplatkov. Na Slovensku sú financie na organizovanie kampane hradené výlučne z milodarov. Sumou 300 eur podporila realizáciu tejto iniciatívy nezisková organizácia Kanet prostredníctvom verejnej zbierky Národného pochodu za život cez Pro-Life StartUp, informovala TK KBS.

    - Reklama -