Toto musíte vidieť: Poľský poslanec v britskej televízii

    0
    Dominik Tarczyński (Autor: ReproFoto YouTube)

    „Pán Tarczyński, koľko utečencov Poľsko prijalo?“ spýtala sa reportérka Newmanová poľského politika. „Nula,“ znela pokojná odpoveď Tarczyńského. „A na to ste hrdý?“ pýtala sa ďalej Newmanová. „Ak máte na mysli moslimskú nelegálnu imigráciu, Poľsko neprijme nikoho, ani jedného. Ani jedného, pokiaľ ide o ilegálov. Prijali sme vyše dva milióny Ukrajincov, ktorí pracujú a pokojne žijú v Poľsku. Neprijmeme ani jedného moslima, pretože presne to sme sľúbili,“ deklaroval Tarczyński.

    „Systém kvót zlyhal,“ stihol Tarczyński povedať, než ho moderátorka prehlušila. Tá reagovala slovami: „Nepýtam sa na nelegálnych imigrantov, ale na utečencov. Jean-Claude Juncker, predseda Európskej komisie, tvrdí, že ste rasista. Zniete, ako keby ste boli hrdý, že ste neprijali žiadnych utečencov.“ „Samozrejme, pretože to je to, čo ľudia očakávajú od našej vlády. To je jedna vec. Preto bola naša vláda zvolená, preto je Poľsko také bezpečné,“ vysvetlil šokovanej moderátorke Tarczyński a pripomenul, že v Poľsku zatiaľ nedošlo k jedinému teroristickému útoku.

    „Pozrite sa na ulice v Poľsku,“ pokračoval Tarczyński, člen vládnej strany Právo a spravodlivosť. „Môžete nás označovať za populistov, nacionalistov, rasistov – mňa to nezaujíma. Zaujíma ma moja rodina a moja krajina,“ uzavrel diskusiu Tarczyński.

    Zdroj: Facebook / Středoevropan.cz

    Video pôvodne zverejnil portál Středoevropan.cz vrátane českého prekladu. Václav Klaus mladší ho potom zdieľal na svojom Facebooku.

    autor: mak

    - Reklama -