Toto krátke, ale o to brutálnejšie video z Nemecka obletelo celú Európu. Teraz sa začal súd

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Krátke video, ktoré natočila bezpečnostná kamera na stanici metra Hermannstraße v prisťahovaleckej štvrti Berlína Neukölln, obletelo celé Nemecko. Mimoriadna surovosť a brutalita miestneho gangu zaskočila aj inak otrlých policajtov, ktorí sú zvyknutí na všeličo. V noci 27. októbra minulého roka sa obžalovaný Svetoslav S. spoločne so svojím bratom a ďalšími dvoma kumpánmi potulovali po miestnej štvrti. Pili alkohol a podľa všetkého užili aj nejaké drogy.

    Bohužiaľ sa im do cesty „priplietla“ nič netušiaca mladá žena. Zábery z kamery ukazujú, ako žena v kapucni schádza po schodoch na nástupište. V tej chvíli sa na scéne objavuje Svetoslav S. V jednej ruke má plechovku od piva a v druhej cigaretu. Pristupuje zozadu k žene a veľmi zbabelým a brutálnym spôsobom ju skopáva z výšky niekoľkých metrov smerom dole. Potom spoločne so svojimi kumpánmi pokojne opúšťa miesto činu.

    Štyridsaťsekundové video mimoriadne pobúrilo nemeckú verejnosť a jeho zábery o niekoľko dní prispeli k dolapeniu celého gangu. Dvadsaťšesťročná obeť utrpela tržnú ranu na hlave a zlomila si ruku. Našťastie, v tej chvíli stáli na nástupišti aj ďalší cestujúci, ktorí okamžite privolali lekársku pomoc. Vzhľadom na pád zo značnej výšky mohla žena utrpieť ešte vážnejšie zranenia. V pondelok pred berlínskym súdom sa jej za to o dva roky starší násilník ospravedlnil.

    Na samotný trestný čin si však údajne nepamätá. „Ten večer sme brali drogy a vypili veľa alkoholu. Vyprovokoval ma môj starší brat. Vôbec si nepamätám, ako sa to celé zbehlo. Až keď mi to video ukázali matka a sestra, uvedomil som si, čo strašné som urobil,“ uviedol na súde bulharský štátny príslušník Svetoslav S. s tým, že sa krátko pred činom pohádal so svojou manželkou a bol frustrovaný.

    Súd obžalovanému prečítal obvinenie, ktoré sa vzťahuje k násilnému ublíženiu na zdraví a exhibicionizmu. Minimálne v dvoch prípadoch mal Svetoslav S. priamo na ulici masturbovať pred cudzími ženami. Toto obvinenie pred súdom obžalovaný odmietol komentovať. Jeho manželka uviedla, že správanie jej manžela pričíta automobilovej nehode z roku 2008. „Manžel vtedy utrpel vážne zranenia hlavy. Odvtedy užíva veľa alkoholu a drog a správa sa agresívne,“ cituje nemecký týždenník ženu a dodáva, že na pojednávaní sa zúčastní aj psychológ. Môže sa tak vraj ukázať, že Svetoslav S. nenesie za svoje činy plnú zodpovednosť.

    - Reklama -