Toto je nejaké čudné… Islamský štát vyhlásil vojnu Hamasu

    0
    Príslušníci bezpečnostných síl palestínskeho hnutia Hamas (Autor: TASR)

    Džihádistická organizácia Islamský štát to oznámila v drastickej propagandistickej videonahrávke, ktorá bola zverejnená ešte v stredu a je na nej údajne vidno popravu spolupracovníka Hamasu. Toto hnutie ovláda v súčasnosti väčšinu územia pásma Gazy.

    Zvýšené napätie medzi oboma teroristickými organizáciami – Islamským štátom a Hamasom – sa datuje rokom 2015, keď IS zverejnil video, na ktorom hovorí, že zvrhne tyranov z Gazy, pretože nie sú dostatočne pravoverní z hľadiska islamského náboženského fundamentalizmu.

    Na najnovšej nahrávke z dielne IS vidno kľačiaceho muža v oranžovej kombinéze. Je verejne obvinený z predaja zbraní Hamasu a na konci 22-minútového videa ho odzadu pištoľou zastrelí islamista.

    Ako podľa Daily Mailu spresnila americká organizácia SITE Intel, monitorujúca aktivity militantov na internete, na videu reční pred popravou kazateľ Islamského štátu – muž identifikovaný ako abú Kázim Makdísí – a vyzýva veriacich moslimov v pásme Gazy, aby zintenzívnili útoky na Hamas.

    Ku koncu nahrávky je identifikovaný aj samotný popravený kolaborant, ktorého komentátor videa nazval menom Músá abú Zamat.

    - Reklama -