Toto je možné len na Ukrajine. Námestníka prokurátora vyhodili pre korupciu. Teraz šéfuje protikorupčnej neziskovke

    0
    Tomáš Haas (Autor: MK)

    To by nevymysleli ani Putinovi propagandisti. Úradník ukrajinskej generálnej prokuratúry vyhodený pre korupciu bol zvolený do predstavenstva ukrajinskej pobočky medzinárodnej protikorupčnej organizácie,“ napísal na sociálnej sieti Facebook Tomáš Haas, ktorý k tomu pridal aj jeden z dobre známych emotikonov s úsmevom. Reč bola o organizácii Transparency International.

    V ukrajinskej pobočke tejto organizácie teraz bude pôsobiť Vitali Kasko, niekdajší námestník generálneho prokurátora, ktorý túto pozíciu opustil práve pre podozrenie z korupčného konania a spáchania podvodu. Kasko bude piatym členom predstavenstva ukrajinskej pobočky Transparency International a podľa organizácie jeho funkčné obdobie vyprší už v októbri 2016.

    Kľúčovým argumentom v prospech kandidatúry Vitaliho Kaska boli jeho vysoké profesionálne kvality a rozsiahle skúsenosti pri vyšetrovaní prípadov týkajúcich sa trestných činov korupcie Viktora Janukovyča a jeho kumpánov,“ povedal predseda predstavenstva ukrajinského Transparency International Andrey Marusov. Jeho vyjadrenia priniesol server PolitNavigator.

    Tomáš Haas doslova napísal:

    To by nevymysleli ani Putinovi propagandisti

    Úradník ukrajinskej generálnej prokuratúry vyhodený pre korupciu bol zvolený do predstavenstva ukrajinskej pobočky medzinárodnej protikorupčnej organizácie.

    Vitali Kasko, bývalý námestník generálneho prokurátora Ukrajiny, ktorý bol nedávno vyhodený z generálnej prokuratúry pre korupciu a podvody, bol jednomyseľne zvolený za piateho člena predstavenstva Transparency International na Ukrajine, mimovládnej organizácie pre boj s korupciou.

    Oznámila to tlačová služba organizácie.

    Uvádza sa v nej, že Kasko bol zvolený na funkčné obdobie súčasného predstavenstva – do konca októbra 2016.

    Kľúčovým argumentom v prospech kandidatúry Vitaliho Kaska boli jeho vysoké profesionálne kvality a rozsiahle skúsenosti pri vyšetrovaní prípadov týkajúcich sa trestných činov korupcie Viktora Janukovyča a jeho kumpánov a navrátenie ich korupciou získaného majetku,“ povedal predseda predstavenstva Transparency International Ukraine Andrey Marusov.

    PolitNavigator, Kyjev  

    - Reklama -