Totálny rozklad Českého slávika. Cenu pre čachre s hlasmi kapely Ortel vracia aj Michal David

    0
    Michal David (Autor: Hans Štembera)

    Nad dlhé roky populárnou hudobnou anketou v Česku sa možno pomaly zmráka. Po tom, ako agentúra Musica Bohemica ohlásila, že v prípade kapely Ortel došlo k porušeniu pravidiel a skupine bude započítaný len taký počet hlasov, aký dostala už vlani, sa niektorí umelci začali búriť. Cenu sa rozhodla vrátiť skupina Kabát. Lucie Bílá sa na to vraj zatiaľ nechystá, ale čaká na ďalšie vysvetlenie usporiadateľskej agentúry.

    Musica Bohemica tvrdí, že fanúšikovia kapely Ortel lovili hlasy na sociálnych sieťach, čo je zrejme podľa agentúry proti pravidlám. Podobne pritom hlasy získala aj Lucie Vondráčková, ktorá tento rok skončila tretia.

    Michalovi Davidovi sa počínanie organizátorov ankety ani trochu nepáči a rozhodol sa ocenenie vrátiť.

    „Práve som dostal správu, že Tomášovi Ortelovi prišlo 31 086 hlasov. Idem preto vrátiť strieborného slávika do agentúry Musica Bohemica. Bohužiaľ, tento incident uvrhol na anketu Český slávik pochybnosť a poškodilo to anketu ako takú. Ja teda prijmem bronzového slávika, pretože keby som to odmietol, sklamem tým mojich fanúšikov, ktorí mi poslali hlas. Podľa usporiadateľa konal Ortel proti pravidlám ankety tým, že na svojom profile ovplyvnil 50-tisíc adresátov, komu majú a komu nemajú posielať hlasy. To je vec usporiadateľa, nie moja. Ja musím rešpektovať skutočný počet hlasov,“ napísal denníku Blesk David.

    Treba dodať, že samotný Tomáš Ortel si je vedomý toho, že získavanie hlasov pre kapelu nebolo v súlade so zásadami fair play, ale s rozhodnutím agentúry nie je spokojný. V priebehu hlasovania vraj mala Musica Bohemica kapelu Ortel upozorniť, že sa nespráva úplne férovo a mala by svoj prístup zmeniť.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -