Totálny chaos v Európe. Vojna, neskrýva strach z Le Penovej občianka Francúzska

    0
    Marine Le Penová, šéfka Národného frontu (Autor: SITA)

    Národný front boduje dlhodobo napríklad na juhu krajiny. Zakladateľ strany, otec súčasnej predsedníčky Jean-Marie Le Pen, tam v regióne Provence-Alpes-Côte d’Azur dokonca zastával post v štátnej správe. Marine Le Penová v rámci prezidentskej kampane oblasť navštívila.

    Jej program obsahuje nielen obmedzenie imigrácie najmä z moslimských krajín, ale aj návrh na vystúpenie z eurozóny. Ako skonštatovala jedna z oslovených občianok Béatrice di Vitová, bola by to katastrofa. „Nastal by totálny chaos a bojím sa, že v Európe by sa začala vojna,“ podotkla. Ona sama fandí Emmanuelovi Macronovi.

    Podľa predvolebných prieskumov by Macron mohol Le Penovú tesne predbehnúť už v prvom kole. Niektoré prieskumy verejnej mienky však v prvom kole stále favorizujú Le Penovú. Zato o výsledkoch druhého kola sa zatiaľ nepochybuje. Le Penová by v ňom nemala uspieť, lebo za jej súpera sa postaví väčšina voličov neúspešných kandidátov z prvého kola. François Fillon, ktorý bol donedávna favoritom celého Francúzska, v súčasnosti čelí finančnej afére.

    - Reklama -