Totálne Kocúrkovo. EÚ ocenila teroristu z Notre-Dame. Za článok o diskriminácii imigrantov

    0
    Polícia po útoku teroristu pred chrámom Notre Dame (Autor: TASR)
    Štyridsaťročný Alžírčan Farid Ikken, ktorý za výkrikov „toto je za Sýriu“ útočil kladivom na policajtov pred parížskym chrámom Notre-Dame, pracoval v minulosti ako reportér. Ako tvrdí švédsky denník Expressen, tento muž získal pred niekoľkými rokmi európske novinárske ocenenie za boj proti diskriminácii za článok o azylantoch, ktorí nemajú nárok na zdravotnú starostlivosť a sú tak nútení vyhľadávať pomoc inde. 
     
    K novinárskej cene z Bruselu sa Ikken vyjadril ešte v roku 2009. „Bolo uspokojujúce, že bola venovaná pozornosť takej dôležitej téme, ako je diskriminácia a rôznorodosť,“ povedal v tom čase Ikken. 
     
    Ikken síce nemal vo Francúzsku až doposiaľ žiaden záznam v trestnom registri, ale podľa vyšetrovania vyhľadával na internete informácie o džiháde a zaoberal sa témou terorizmu už v čase, keď pracoval ako reportér v rodnom Alžírsku. 
     
    Nejde pritom o žiadneho náhodného nevzdelanca. Ikken študoval na univerzite v Štokholme a v tom čase mal údajne za manželku Švédku. V súčasnosti bol prihlásený na doktorandské štúdium so špecializáciou na komunikáciu na univerzite vo francúzskom meste Metz. Jeho vedúci pre francúzske médiá uviedol, že Ikken bol ako študent odhodlaný a oboznámený s hodnotami demokracie a údajne veril aj v žurnalistické zásady. 
     
    Ikken momentálne leží v nemocnici s priestrelom hrudníka, ktorý utŕžil pri útoku na policajtov pred Notre-Dame. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -