Totálna getoizácia. Niektorí britskí moslimovia si myslia, že tri štvrtiny krajiny veria v islam

    0
    Ilustračné foto: Moslimovia v Británii (Autor: ReproFoto: youtube)
    Vytváranie paralelných, nielen moslimských komunít v európskych krajinách vedie podľa kontrolórky britského ministerstva sociálnych vecí Louise Caseyovej k tomu, že sa migranti úplne vyčlenia zo spoločnosti, lebo majú vlastné školy, štvrte aj televízne kanály a tak nemusia roky urobiť nič, aby sa stali súčasťou väčšinovej spoločnosti. 
     
    Dobre informovaný zdroj z prostredia britskej vlády pre denník The Times uviedol, že správa, ktorú Caseyová pripravila, spôsobí šok v celom systéme. „Pre niektorých to bude poriadne ťažké čítanie,“ uvádza zdroj. 
     
    Podľa Caseyovej správy, na ktorú sa odvoláva portál Breitbart, je najviac príkladov vytvárania moslimských giet v mestách na severe Británie. Dokonca existujú oblasti, z ktorých ich obyvatelia vôbec nevychádzajú a sú tak v podstate úplne odrezaní od väčšinovej spoločnosti. „Niektorí moslimovia, lebo sú v týchto komunitách a chodia do moslimských škôl, si myslia, že Británia je moslimská krajina. Myslia si, že 75 % krajiny tvoria moslimovia,“ uviedol zdroj, ktorý videl správu Louise Caseyovej. 
     
    V správe sa údajne píše aj o tom, že britská vláda nemala a ani nemá vytvorenú účinnú integračnú stratégiu, ktorá by pomohla zvládnuť masovú migráciu. Očakáva sa, že správa zaútočí aj na nečinnosť súčasného vedenia ministerstva vnútra. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -